REMPUR SK50

PRINCIP PŮSOBENÍ: 

Přípravek působí na principu snížení pH a specifického působení iontů organických kyselin na mikroorganismy
 

 

Univerzální přípravek pro široké použití v lahůdkářské výrobě. Je vhodný pro přípravu surovin, úpravu pH a chuti finálního výrobku i bezoplachovou sanitaci.

 

Specifikace  
  Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků

Přidáním REMPURU SK do finálního výrobku docílíme snížení pH na nižší hodnotu než při použití octa, vjem kyselé chuti je méně intenzivní, pufrovací složka REMPURU SK zabraňuje odkyselování v průběhu skladování, složky REMPURU SK zároveň snižují vodní aktivitu, čímž také zamezují v růstu mikroorganizmů, a mají i schopnost ničit mikroorganizmy již ve výrobku obsažené.

REMPUR SK můžeme přidávat buď ve zředěné formě jako náhradu octa, nebo čistý. Dávkování buď dle receptury (náhrada octa) nebo přídavkem upravujeme pH na požadovanou hodnotu, nebo přídavkem REMPURU SK výrobek ochucujeme na určitou kyselost. V tomto případě nesmíme výrobek ochutit do plné chuti. Během prvních 24hodin dojde k mírnému zintenzivnění kyselé chuti.

REMPUR SK přidávejte vždy na začátku vlastní výroby (mísení) a zajistěte jeho dobré rozptýlení do celého objemu výrobku.  

 
Složení: Kyselina octová E 260
  Kyselina mléčná E 270
  Mléčnan sodný E 325
Vzhled: Čirá kapalina, bezbarvá až nažloutlá, slabě olejovitá, výrazný octový pach
Minimální trvanlivost: 2 roky od data výroby uvedeného na obale
Skladování: V původních uzavřených obalech
  min. teplota skladování +5°C
  max. teplota skladování +25°C
  bez přístupu světla
Balení: uzavíratelný plastový kontejner 10kg,  25kg,  1300kg

 

^